بین الملل تابناک: پانصد و چهاردهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
در ادامه تقابل نیروهای روسیه و اوکراین، پهپادهای انتحاری روسیه روز یکشنبه اهدافی را در خاک اوکراین مورد اصابت قرار دارند.
به گزارش وبگاه «پراودا» یگان هوا فضای روسیه با چهار پهپاد کامیکازه به اهداف اوکراین در استان «خارکییف» حمله کردند و به خانه های شخصی آسیب رساندند. مقامات اوکراینی مدعی شدند که روسیه با هواپیماهای بدون سرنشین خود به مناطق مسکونی حمله کرده است، حمله ادعایی اوکراین تلفات جانی نداشته است.
در ادامه نبرد پهپادی روسیه و اوکراین، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که اوکراین با بیش از ۲۵ پهپاد به «مسکو» و «کریمه» حمله کرد که تمامی پهپادها با پدافند هوایی یا جنگال «جنگال الکترونیک» از بین رفت و یک نفر نیز مجروح شد.
اطلاعات فاش شده نشان میدهد که روسیه تسلیحات هدایت شونده آمریکا مجهز به «جی پی اس» را که به اوکراین داده شده است، با کمک جنگال منحرف میکند.
«کارلسون» افسر سابق جنگ الکترونیک آمریکا گفت از اینکه روسها میتوانند انواع بمبها و پهپادهای را از کار بیاندازند یا منحرف کنند، نباید تعجب کرد. «جیمز لوئیس»کارشناس فناوری در اندیشکده «مرکز مطالعات راهبردی» در «واشنگتن دی سی» نیز گفت ، روسها ن دارای مسدودکنندههای پیچیدهتری هستند که میتوانند فرکانسهای خاصی را مسدود کنند.
چندی قبل سازمان امنیت وهمکاری در اروپا که بر تقویت نظامی روسیه قبل از تهاجم فوریه نظارت داشت به استقرار تعداد زیادی سامانه جنگال روسیه در شرق اوکراین اشاره کرد.
خلبانان جنگنده نیروی هوایی اوکراین اولین کسانی بودند که اثرات تشدید پارازیت روسیه را احساس کردند. هنگامی که یگانهای جنگال روسیه شروع به استقرارکردند، خلبانان اوکراینی دریافتند اغلب ارتباطات هوا به زمین و هوا به هوا و تجهیزات ناوبری اختلال میشود و رادارشان از کار میافتد.
رئیسجمهوری صربستان گفت، پیروزی روسیه در جنگ با اوکراین به معنای شکست غرب و بهخصوص شکست ناتو خواهد بود.
به گزارش نشریه لهستانی "Do Rzeczy"، الکساندر ووجیچ، رئیسجمهوری صربستان ضمن ابراز نگرانی درباره وضعیت کنونی درگیری در اوکراین بیان کرد: میترسم هیچ طرفی نتواند از عهده شکست بربیاید. از یک طرف ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه نمیتواند شکست بخورد و از طرف دیگر غرب یا همان اوکراین نمیتواند ببازد.
او تصریح کرد: پیروزی روسیه و شکست اوکراین به معنای شکست آمریکا، اتحادیه اروپا و ناتو خواهد بود.
ووجیچ پیشتر گفته بود که تنشها در منطقه جنگی اوکراین در حال افزایش است و هنوز به اوج خود نرسیده است. وی همچنین تاکید کرد، نیروهای مسلح صربستان کارآمدتر میشوند و آمادگی خود را با تمرکز بر جنگ اوکراین افزایش میدهند.
رئیسجمهوری صربستان همچنین با حضور در برنامه صبحگاهی شبکه TV Prva با اشاره به بیانیه افسران اطلاعاتی انگلیس که خواستار جنگی در شمال کوزوو شده بودند، اظهار کرد: درباره درست و غلط بودن آن مطمئن نیستم. سرویسهای ما در حال تحلیل و بررسی آن هستند. من برخلاف افراد دیگر که غیرمنطقی واکنش نشان میدهند، زمان نیاز دارم.
وی افزود: من فکر میکنم در حال حاضر لندن دلیلی برای ایجاد تنش در کشورهای منطقه بالکان نداشته باشد. شکی نیست که این مسئله به سرویسهای داخلی و خارجی بریتانیا مربوط میباشد. طی روزهای آتی با سِر استوآرت پیچ، نظامی انگلیسی که در تاریخ دسامبر ۲۰۲۱ به عنوان فرستاده ویژه نخستوزیر در حوزه بالکان غربی منصوب شد، گفتوگو و رایزنی خواهم کرد.
وزارت دفاع روسیه امروز (یکشنبه) اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه در ۲۴ ساعت گذشته یک حمله ارتش اوکراین را در منطقه زاپوریژیا دفع کردند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: در جنوب دونتسک و زاپوریژیا واحدهای گروه «ووستوک» در همکاری با نیروی هوایی و توپخانه، حملهای در نزدیکی روستای اوسپنوفکا را دفع کردند.
بر اساس بیانیه این وزارتخانه، اوکراین در این حمله ناموفق ۲۵۰ تن از نیروهای مسلح، یک تانک، سه خودروی زرهی، چهار خودروی نظامی و توپهای هوویتزر مستا-بی و دی-۲۰ خود را از دست داد.
وزارت دفاع روسیه همچنین اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور سه حمله اوکراین را در مسیر کراسنیی لیمان دفع کردند که موجب کشته شدن ۱۴۰ سرباز و شش عدد از تجهیزات نظامی اوکراین شد.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است: در کراسنیی، واحدهای گروه «مرکز»، حملات هوایی و آتش توپخانه با موفقیت سه حمله اوکراین را در مناطق لوهانسک و سربریانایسکی دفع کردند.
ارتش روسیه نخستین خودروی جنگی پیاده نظام اوکراینی CV۹۰ را که ساخت سوئد است، منهدم کرد.
به گزارش پایگاه خبری فوربس، ویدئو و عکسی که بین پنجشنبه و شنبه در فضای مجازی منتشر شد، وقوع یک درگیری بین نیروهای روسی و اوکراینی را به تصویر میکشد که باعث انهدام یک دستگاه خودروی زرهی نفربر ۳۷ تنی ۹ نفره CV90 ساخت سوئد شد.
در این فیلم نشان داده میشود که تیمی متشکل از چندین دستگاه خودروی زرهی CV۹۰ در حال حرکت در مسیرهای خاکی در غرب منطقه "کرمینا" تحت کنترل روسیه هستند؛ جایی که ارتش روسیه یک ضد حمله در مقیاس کوچک را آغاز کرده و امیدوار است که بتواند ضد حمله بزرگتر اوکراین را در جنوب و پیرامون باخموت و در امتداد استانهای دونتسک، زاپوریژیا و خرسون اوبلاست در جنوب اوکراین خنثی کند.
در جریان این درگیری، یک سرباز روس یک خمپاره آرپیجی به سمت این خودروی CV۹۰ شلیک کرد که در نتیجه آن این خودرو آتش گرفت. خودرو از مسیر منحرف شد و خطی از دود از خود برجای گذاشت.
سرنشینان و خدمه این خودرو منهدم شده از آن خارج شده و یک خودروی جنگی پیاده نظام دیگر که از این حمله سالم مانده بود، به حال خود رها شد.
تیپ ارتش اوکراین موسوم به تیپ بیست و یکم مکانیزه در بهار سال جاری میلادی در شمال شرق اوکراین و با ۵۰ دستگاه یا بیشتر خودروی زرهی CV۹۰ و همچنین ۱۰ دستگاه تانک Stridsvagn ۱۲۲، هشت دستگاه هویتزر آرچر و دستکم یک دستگاه خودروی ضربت Bgbv ۹۰ که همگی ساخت سوئد هستند، فعالیت خود را آغاز کرده است.
حملات پهپادی گسترده اوکراین به مسکو و کریمه
اداره خدمات اضطراری روسیه به خبرگزاری روسی تاس گفت که در پی حمله پهپادی ارتش اوکراین به ساختمانی در شهر مسکو، انفجاری رخ داد که در نتیجه آن یک نفر زخمی شد.
مقامهای محلی به خبرگزاری تاس گفتند: «یک گارد امنیتی در ساختمان oko-۲ در نتیجه انفجار زخمی شد. شیشههای طبقه اول تا چهارم در اثر حمله پهپاد شکسته شد».
پیشتر، «سرگئی سوبیانین» شهردار مسکو اعلام کرد که این شهر هدف حمله پهپادهای اوکراین قرار گرفته است. نمای دو ساختمان اداری شهر مسکو تاحدودی آسیب دیده است اما تلفاتی برجای نمانده است.
طبق گزارش وزارت دفاع روسیه، در صبح ۳۰ ژوئیه، اوکراین تلاش کرد با پهپادهایی به تأسیسات مسکو حمله کند که یکی از پهپادها در هوا برفراز قلمرو منطقه « اودینتسوفو» منهدم شد و دو پهپاد دیگر نیز منهدم شد و در شهر مسکو سقوط کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری تاس، فرودگاه ونوکوو پایتخت روسیه به دلیل این حادثه برای پروازهای ورودی و خروجی بسته شد.
از طرف دیگر، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که اوکراین در شب گذشته، تلاش کرد با ۲۵ پهپاد به تأسیسات کریمه حمله کند که ۱۶ پهپاد با ابزار پدافند هوایی روسیه منهدم شد و ۹ پهپاد دیگر نیز با ابزارآلات جنگ الکترونیک از بین رفت.
وزارت دفاع روسه در این خصوص توضیح داد: «امشب، رژیم کییف تلاش کرد تا با ۲۵ پهپاد از نوع هواپیما حمله تروریستی را به تأسیساتی در قلمرو شبه جزیره کریمه انجام دهد. ۱۶ پهپاد اوکراین با سامانهای پدافند هوایی از بین رفت و ۹ پهپاد اوکراینی نیز به وسیله جنگ الکترونیک سرکوب شد و پهپادها نتوانستند به هدف برسند و در آبهای دریای سیاه و کیپ تارخانکوت سقوط کردند».
در ۲۴ ژوئیه (دوم مرداد ماه)، ارتش اوکراین با پهپادهایی به کریمه حمله کرد. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که تمامی ۱۷ پهپاد یا سقوط کرد یا با جنگافزار الکترونیک از بین رفت. و طبق گفته «سرگئی آکسیونوف» فرماندار کریمه، هیچ کس در نتیجه این حمله زخمی نشد. یک انبار مهمات در منطقه «دژانکویسکی» مورد اصابت قرار گرفت و یک خانه شخصی در شهرک «کروفسکی» تاحدودی آسیب دید.
خبرگزاری رویترز اخیراً گزارش داد از زمانی که کییف در ماه گذشته ضدحمله خود علیه روسیه را آغاز کرد، برخی از روستاها در جنوب و مناطق اطراف شهر ویران شده باخموت در شرق اوکراین را پس گرفته اما هنوز به پیشروی قابل توجه در خطوط بشدت دفاعی روسیه دست نیافته است.
کییف میگوید عمداً کُند پیش میرود تا از تلفات بالا در خطوط دفاعی مستحکم شده و پر از مین روسیه جلوگیری کند و در حال حاضر بر تضعیف لجستیکی و فرماندهی آن متمرکز است. اما مسکو میگوید ضدحملات اوکراین شکست خورده است.
یکشنبه (۲۴ ژوئیه) ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در دیدار با همتای بلاروسی خود ضدحمله اوکراین را شکستخورده خواند و در خصوص تلفات اوکراین هم گفت نیروهای اوکراینی از آغاز ضدحملات تاکنون بیش از ۲۶ هزار پرسنل خود را از دست دادهاند.
لهستان: شبهنظامیان واگنر قصد ورود غیرقانونی به کشور را دارند
در ادامه تنشزاییهای لهستان با روسیه و بلاروس به بهانه جنگ اوکراین، ورشو این بار مدعی استقرار تعداد بیشتری از شبهنظامیان گروه «واگنر» در نزدیکی مرزهای خود شد.
«ماتئوش موراوییِتسکی» نخستوزیر لهستان شامگاه شنبه گفت، یک گروه صد نفره از نیروهای واگنر به شهر «گرودنو» واقع در بلاروس و نزدیک مرز لهستان، نزدیکتر شدهاند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، موراویِیتسکی» طی نشست خبری مدعی شد: «وضعیت بهطور فزاینده خطرناکتر میشود. به احتمال زیاد آنها (شبهنظامیان واگنر) به عنوان محافظ مرزی بلاروس عمل خواهند کرد و به مهاجران غیرقانونی کمک میکنند تا به قلمرو لهستان بیایند و بیثباتی ایجاد کنند».
در اوایل ماه جاری و در بحبوحه نگرانیهای فزاینده لهستان مبنی بر اینکه حضور شبهنظامیان واگنر در بلاروس میتواند منجر به افزایش تنش در مرز این کشور شود، ورشو بیش از یکهزار نظامی خود را به شرق این کشور اعزام کرد.
طبق این گزارش، نخستوزیر لهستان همچنین افزود: «آنها (نیروهای واگنر) به احتمال زیاد سعی خواهند کرد خود را مهاجران غیرقانونی جا زده و وارد لهستان شوند که این تهدیدهای بیشتری را به همراه دارد».
به نوشته رویترز، موراویِیتسکی در حالی این اظهارات تنشزا و تحریکآمیز را به زبان میآورد که منبع اطلاعات خود درمورد تحرکات شبهنظامیان واگنر را اعلام نکرد.
از سوی دیگر، دولت مینسک که از متحدان نزدیک به مسکو محسوب می شود، لهستان را متهم کرده که تبعیدیهای بلاروسی را پناه میدهد تا به آنها برای شورش و کودتا در بلاروس آموزش دهد.
دولت بلاروس گفته است که از نزدیک، اقدامات شبهنظامیان را تحت نظارت دارد و تأکید کرده است که شبهنظامیان بلاروسی در اردوگاههای آموزشی در اوکراین، لتونی، لیتوانی و جمهوری چک مستقر هستند.
حضور آلمانی ها در جنگ روسیه و اوکراین
وزارت کشور آلمان اعلام کرد که از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین، دهها نفر که از آنها به عنوان "افراط گرا" نام برده شده از این کشور به مناطق جنگی دو کشور رفتهاند.
مقام های امنیتی خروج ۶۱ نفر که با "افراط گرایی یا جنایات با انگیزه سیاسی ارتباطی دارند" را ثبت کردهاند.
براساس این گزارش، درخصوص ۳۹ نفر، نشانههای عینی مبنی بر اینکه که "به قصد شرکت در عملیات جنگی" از کشور خارج شدهاند، وجود داشته است که از این تعداد، ۲۷ نفر طرفدار روسیه و ۱۲ نفر طرفدار اوکراین بودند.
مقام های امنیتی آلمان در رابطه با اکثریت این گروه اطلاعات مشخصی داشتند که ثابت می کند در عملیات جنگی شرکت کردهاند. این افراد شامل افراطگرایان هر دو جناح راست و چپ هستند.
براساس اعلام وزارت کشور آلمان، تفکیک اعضای این گروههای خاص به دلیل کمبود اطلاعات امکان پذیر نیست.
سخنگوی وزارت دادگستری آلمان نیز به روزنامه «دی ولت» گفت: به طور کلی، شرکت در عملیات جنگی در اوکراین قابل مجازات نیست.
وی تصریح کرد: این امر (مستحق مجازات نبودن شرکت در جنگ) "تا زمانی است که اقداماتی همچون سربازان مزدور انجام نمیدهند، بلکه به عنوان اعضای نیروهای مسلح عادی یا نیروهای داوطلب و شبهنظامیان عمل میکنند". با این حال، این موضوع آنها را از انجام تحقیقات در رابطه با جنایات جنگی احتمالی مصون نمیکند.
رودریش کیزوتر (Roderich Kiesewetter) کارشناس سیاست خارجی حزب اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU) از خودداری دادستانها در زمینه مجازات این افراد انتقاد کرد.
وی اظهار داشت: افراد یا افراطگرایانی که داوطلبانه به نیروهای مسلح روسیه یا گروههای تروریستی میپیوندند تا در حمله به اوکراین مشارکت کنند، باید پس از بازگشت به آلمان تحت پیگرد قانونی قرار گیرند.
کیزوتر ادامه داد: باید فرض را بر این گرفت که این جنگجویان "به طور هدفمند در جنایات جنگی و نقض حقوق بشر مشارکت داشته اند".